top of page

Sharecom Desktop/Server Protection ?

Remote Monitoring and Management (RMM) is een technologie die het mogelijk maakt om IT-systemen op afstand te bewaken en te beheren. Hiermee kunnen onze system engineers de prestaties, gezondheid en beveiliging van de IT-infrastructuren monitoren en problemen oplossen zonder dat onze techniekers fysiek aanwezig hoeven te zijn bij de systemen. RMM wordt gebruikt door Sharecom om hun klanten op afstand te ondersteunen en te beheren, maar ook voor onboarding, offboarding, software pushen, security fixes, automatisering, ongestoord debuggen, en nog veel meer.
 

De voordelen van RMM zijn onder andere:

 • Het vermindert de kosten van IT-ondersteuning en -beheer door het verminderen van de noodzaak voor fysieke aanwezigheid. (gemiddeld 1 uur per toestel per jaar)

 • Het verbetert de efficiëntie van IT-ondersteuning door problemen sneller op te sporen en op te lossen, en onze techniekers gemakkelijk toegang te verstrekken naar de verschillende toestellen in uw omgeving (servers, laptops, printers, pc’s, firewalls, switchen, enz.)

 • Het vermindert de downtime van IT-systemen door proactief problemen op te sporen en op te lossen voordat ze tot uitval leiden.

 • Het verhoogt de beveiliging van IT-systemen door proactief beveiligingsproblemen op te sporen en op te lossen.

 • Het geeft IT-professionals en systembeheerders meer inzicht in hun IT-infrastructuren door het bieden van realtime-rapporten en -gegevens.
   

Sharecom gebruikt hiervoor het gerenommeerde pakket van Ninja One :

Niet alleen is deze een koploper op de RMM markt, maar heeft ook een

naadloze integratie met Bitdefender Gravityzone, marktleider op vlak

van antivirus voor endpoints en servers.
 

Onze service naar onze klanten toe is dus 3-delig :

 • Patch Management

 • Monitoring

 • Antivirus

Ninja One helpt ons om uw IT pro-actief,
sneller en beter te ondersteunen !

Hieronder vind u wat meer uitleg over deze 3 pijlers :

ninjaRound.jpg

Patch Management is een belangrijk onderdeel van IT-beheer en helpt om de beveiliging en stabiliteit van IT-systemen te waarborgen. Hier zijn enkele voorbeelden van patch management voor IT:
 

 1. Automatische patch-installatie: Dit is een automatische installatie van beschikbare patches op geplande tijden of op specifieke triggers. Dit helpt om ervoor te zorgen dat de systemen altijd up-to-date zijn.

 2. Beheerde patch-installatie: Dit is een proces waarbij patches handmatig worden geïnstalleerd door een IT-professional. Dit geeft meer controle over wanneer en hoe patches worden geïnstalleerd.

 3. Beoordeling van patches: Dit is het proces waarbij patches worden getest op compatibiliteit en stabiliteit voordat ze worden geïnstalleerd. Dit helpt om problemen met de installatie van patches te voorkomen.

 4. Prioritering van patches: Dit is het proces waarbij patches worden gerangschikt op basis van hun belangrijkheid en kritiekheid. Dit helpt om de meest urgente patches eerst te installeren.

 5. Documentatie van patches: Dit is het bijhouden van een logboek van geïnstalleerde patches en het bijhouden van informatie over de patch zoals versie, datum van installatie, en eventuele problemen die zijn opgetreden tijdens de installatie.

 6. Continu monitoring: Dit is het proces van het constant monitoren van het systeem na de installatie van de patch, om te zien of er problemen zijn.

 7. Back-out plan: Dit is het proces om een plan te hebben om terug te gaan naar een eerder systeemstaat als er problemen optreden na de installatie van de patch.

 8. Beveiligings patches: Dit is het proces waarbij specifieke patches worden geïnstalleerd om beveiligingsproblemen op te lossen.
   

Het is belangrijk om een goed patch management proces te hebben voor IT-systemen, omdat het helpt om de beveiliging en stabiliteit van de systemen te waarborgen en de productiviteit te verhogen.

Remote Monitoring is een techniek waarbij Sharecom op afstand een beveiligde toegang heeft tot systemen en netwerken om de prestaties en de gezondheid van deze systemen te monitoren. Hier zijn enkele voorbeelden van remote monitoring voor IT:

 1. Netwerk monitoring: Dit is het monitoren van het netwerkverkeer, inclusief bandbreedte-gebruik, verkeerspatronen en fouten in real-time. Dit helpt ons om netwerkproblemen snel op te sporen en op te lossen.

 2. Systeem monitoring: Dit is het monitoren van de prestaties van individuele systemen, zoals servers en werkstations, inclusief CPU-gebruik, geheugengebruik en schijfgebruik. Dit helpt om prestatieproblemen snel op te sporen en op te lossen.

 3. Beveiligings monitoring: Dit is het monitoren van de beveiliging van systemen en netwerken, inclusief inbraakpogingen, malware-incidenten en verdachte activiteit. Dit helpt om beveiligingsproblemen snel op te sporen en op te lossen.

 4. Event logging: Dit is het verzamelen en analyseren van gebeurtenissen die zich voordoen in het systeem, zoals foutmeldingen, waarschuwingen en kritieke gebeurtenissen.

 5. Remote access: Dit is de mogelijkheid om op afstand toegang te krijgen tot een systeem of netwerk, via een ge-encrypte Ninja One remote desktop verbinding. Eveneens laat dit ons toe om de gebruiker ongestoord verder te laten werken, terwijl onze engineers taken en optimalisaties uitvoeren op die zelfde computer. Wat heel handig is om downtime te vermijden.

 6. Automated alert: Dit is de mogelijkheid om automatisch meldingen te ontvangen wanneer er een probleem optreedt, bijvoorbeeld via e-mail of sms, maar vooral dat onze medewerkers al op de hoogte zijn van een probleem vooraleer onze klanten hier hinder van vinden.
  Zo kunnen we snel het probleem lossen, ten goede van de klant.

 7. Inventory management: Dit is het bijhouden van de inventaris van de IT-omgeving, inclusief software- en hardware-inventaris. Dit helpt onze engineers om snel te identificeren welke software-versies zijn geïnstalleerd en welke hardware beschikbaar is.

Kortom, Remote Monitoring is een krachtige techniek en noodzakelijk om onze support server te helpen om snel problemen op te sporen en op te lossen, waardoor de beschikbaarheid en de prestaties van IT-systemen worden verbeterd.

Bitdefender GravityZone is een beveiligingsoplossing die specifiek is ontworpen voor bedrijven. Het biedt een aantal voordelen voor de eindgebruikers, waaronder:
 

 1. Proactieve beveiliging: Bitdefender GravityZone gebruikt geavanceerde beveiligingstechnologieën, zoals machine learning en behavior-based detectie, om bedreigingen proactief te detecteren en te blokkeren voordat ze kwaad kunnen aanrichten.

 2. Eenvoudige implementatie: Bitdefender GravityZone is eenvoudig te implementeren en te beheren, waardoor het gemakkelijk is voor IT-afdelingen om de beveiliging van de eindgebruikers te verbeteren.

 3. Centralized Management console: Bitdefender GravityZone biedt een centrale beheerconsole waarmee IT-afdelingen de beveiliging van hun netwerk kunnen beheren en monitoren vanaf één locatie.

 4. Multi-layer security: Bitdefender GravityZone biedt multi-layer security, waardoor beveiliging op verschillende niveaus wordt geleverd, waaronder endpoint security, netwerk security, web security en cloud security.

 5. Automatisch updates: Bitdefender GravityZone biedt automatische updates waardoor de beveiligingssoftware altijd up-to-date is en de laatste bedreigingen kan detecteren en blokkeren.

 6. Compliance: Bitdefender GravityZone voldoet aan de meeste compliance-normen, zoals PCI-DSS, HIPAA, SOX, en GLBA.

 7. Reporting en Analytics: Bitdefender GravityZone biedt uitgebreide rapportages en analytics, waarmee IT-afdelingen inzicht krijgen in de beveiliging van hun netwerk en de prestaties van hun beveiligingsoplossing.

 8. Remote Management: Bitdefender GravityZone biedt de mogelijkheid om de beveiliging te beheren op afstand, waardoor IT-afdelingen in staat zijn om problemen op te lossen, zelfs als ze niet fysiek aanwezig zijn.

Sharecom heeft veel tijd geïnvesteerd om haar klanten een naadloze Enterprise gerichte oplossing te bieden aan een betaalbare prijs. Mocht uw bedrijf al gebruik maken van deze service, dan is dit een wijze beslissing om de beveiliging en continuïteit van uw IT te garanderen. Indien niet, aarzel niet om ons hierover te contacteren, want met een kleine kost per jaar kan ook uw bedrijf genieten van deze mooie (doch noodzakelijke) service.

bottom of page