About us

Quick links

News

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White LinkedIn Icon

Sharecom

Lieven Bauwensstraat 16, 8200 Brugge

Tel : 050 777 000 - Fax: 050 580 249 - Email: info@sharecom.be

Contact 

Een gewaarschuwde klant is er twee waard. 

Naar aanleiding van enkele kleine incidenten de laatste dagen, moeten we constateren dat het cryptolocker virus terug in opmars is, maar dan onder een variant van het originele, waardoor zelfs de beste antivirussen deze niet of te laat kunnen tegenhouden.

Het virus wordt geactiveerd, door het openen van een . ZIP bestand die in bijlag ervan een email zit. Meestal is het een email van een online-shop die beweert dat er een bestelling is van een smartphone of zo, en de details zou je je vinden in de ZIP-bijlage.

Wanneer u deze email direct verwijderd, of de bijlage niet opent, dan is er geen reden tot paniek. Indien u of een medewerker deze wel opent, dan worden alle bestanden op die pc, en alle bestanden die de pc kan bereiken via netwerk (NAS of SERVER) ook geïnfecteerd en zijn ze onleesbaar.

Meestal wordt er een aftelscherm weergeven met een teller die aftelt van 96 uur. U wordt ook gewaar dat er geen documenten meer kunnen geopend worden en soms ook niet uw e-mailprogramma. De enige manier is dan om een back-up terug te zetten, of losgeld te betalen aan de criminelen... Daarom mailen we u om zeer voorzichtig te zijn, en ALLE medewerkers hierover in te lichten en bij twijfel verwijder het e-mail bericht en doe zeker niet de bijlage open.

Twijfelt u over uw back-up, aarzel dan niet om ons te contacteren op 050 777 000, dan zullen we prioritair de back-up bekijken, zodanig bij eventuelle infectie er toch een weg terug is voor uw bestanden.

Cryptolocker slaat weer toe